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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
23/10/2018 |
Data da última atualização: |
23/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NORONHA, A. C. da S.; MINEIRO, J. L. C.; FERLA, N. J.; CASTRO, T. M. M. G.; CAVALCANTE, A. C. C. |
Afiliação: |
ALOYSEIA CRISTINA DA SILVA NORONHA, CPATU; J. L. C. Mineiro, INSTITUTO BIOLÓGICO; N. J. Ferla, UNIVATES; T. M. M. G. Castro, UERR; A. C. C. Cavalcante, UFAM. |
Título: |
Ácaros associados a frutíferas no Estado do Pará, Brasil. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE ACAROLOGIA, 3.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE ACAROLOGIA, 6., 2018, Pirenopólis. Anais. [Brasília, DF]: Embrapa: UNB; [Goiânia]: UFG, 2018. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Acarofauna; Predadores. |
Thesagro: |
Ácaro; Árvore Frutífera. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184930/1/ResumoClac3Sibac6-0222.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
21/05/2021 |
Data da última atualização: |
02/06/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MATOS, M.; CLARO, F. C.; LIMA, T. A. M.; AVELINO, F.; HANSEL, F. A.; MACIEL, G. M.; LOMONACO, D.; MAGALHAES, W. L. E. |
Afiliação: |
MAILSON MATOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; FRANCINE C. CLARO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; TIELIDY A. M. LIMA, ATHLONE INSTITUTE OF TECHNOLOGY, IRELAND; FRANCISCO AVELINO, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO CEARÁ; FABRICIO AUGUSTO HANSEL, CNPF; GISELLE M. MACIEL, UNIVERSIDADE TECNOLÓGICA FEDERAL DO PARANÁ; DIEGO LOMONACO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARA; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF. |
Título: |
Acetone: water fractionation of pyrolytic lignin improves its antioxidant and antibacterial activity. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Analytical and Applied Pyrolysis, v. 156, 105175, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.jaap.2021.105175 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Pyrolytic lignin is the water-insoluble fraction of the bio-oil from rapid pyrolysis. The separation of pyrolytic lignin can improve the extraction of monophenols. Studies reveal the efficacy of phenolic aromatic compounds derived from lignin as antioxidants and as antimicrobials. In this study, we used aqueous acetone solutions to improve the fractionation of eucalypt pyrolytic lignin. Experiments to obtain the pyrolytic lignin were carried out based on a central composite factorial design, and the characterizations were performed by GPC, NMR, FTIR, TGA, GC?MS, antioxidant assays, and antibacterial activity analysis. The most soluble fraction resulted in a more homogeneous fraction, concentrating phenolic, carboxylic, and lower molecular weight compounds. The antioxidant activity was mainly attributed to phenolic compounds with methoxy substituents. Pyrolytic lignin fractions also showed antimicrobial action against Staphylococcus aureus and Escherichia coli. |
Palavras-Chave: |
Antioxidant; Phenolic compound. |
Thesagro: |
Acetona; Lignina. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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